söndag 1 november 2009

Smarrig lasagne med fetaost


Igår lagade jag en väldigt god lasagne med köttfärs och fetaost. Receptet hittade jag på Alltommat.se, men jag ändrade lite på det. Jag tyckte det behövdes lite mer fetaost och tomatsås för att få till det. Den som läser mig blogg ibland vet att jag är väldigt förtjust i just fetaost...

Lasagne med fetaost och rosmarin
4 portioner

1 st lök, gul
3 st vitlöksklyftor
500 g köttfärs
1 msk olivolja
3 msk rosmarin, färsk, hackad
500 g tomater, chilikryddade, krossade
1 dl chilisås, av ketchuptyp
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Ostsås:

5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 msk maizena majsstärkelse
4 msk vatten
300 g fetaost
250 g lasagneplattor, färska

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olivoljan tills allt fått lite färg. Blanda i rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka upp mjölk och grädde. Red av med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Smula ner hälften av fetaosten. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera gärna med en grönsallad och balsamvinägrett. Jag använde färsk spenat, oliver, paprika och rödlök i min sallad och det passade mycket bra till.

Inga kommentarer: