måndag 28 februari 2011

Daddy O lagar kyckling


Idag lagade O middag och det blev en enkel och god teriyakikyckling. Med färsk koriander till nudlarna blev det en alldeles utmärkt rätt, även jag förmodligen kommer addera lite mer grönsaker om jag lagar detta igen. O brukar inte bjuda på några grönsaker alls när han lagar mat, så det var inte illa att det hamnade lite zucchini i maten! Själv älskar jag grönsaker och äter gärna färgglad mat. Smaken är som baken helt enkelt.

Ha en god vecka kära läsare. I morgon börjar mars månad, den första vårmånaden. Tjoho!

Teriyakikyckling
4 portioner

500 g kycklingfilé
1 zucchini
1 spansk pepparfrukt
1 msk sesamfrö
1 tsk salt

Marinad
1 dl teriyakisås
1 1/2 msk färsk, riven, ingefära
1 tsk flytande honung

Sätt ugnen på 225°. Blanda samman marinaden. Dela kycklingfiléerna i två delar. Blanda kycklingbitarna med marinaden i en påse. Halvera och skär zucchini i skivor. Dela pepparfrukten, ta bort kärnorna och finhacka den. Lägg kycklingen och zucchinibitarna i en ugnsfast form. Strö över sesamfrö och den hackade pepparfrukten. Salta. Sätt in formen i ugnen. Tillaga i ca 20 minuter. Servera med risnudlar blandade med färsk hackad koriander

3 kommentarer:

  1. Jag älskar allt med teriyakisås. Ser jättegott ut. Det där med grönsaker är inte så lätt alla gånger till middagen. Tycker inte alltid jag hinner få ihop någon god sallad till. Ibland får helt enkelt en vara bättre än ingen :-)

    SvaraRadera
  2. idag är det mars, tjohoo! och självklart är det grått, kallt och blött ute. jeij.

    SvaraRadera