lördag 14 maj 2011

Rabarberpaj med vit choklad


Rabarber är sagolikt gott, åtminstone i kombination med en rejäl dos socker. Jag har längtat efter att få skörda lite av min rabarberplanta och igår var det äntligen dax. Jag gjorde en klassisk paj och tillsatte lite vit choklad för att testa något nytt. Det blev sött och gott, precis som jag ville ha det. Här kommer receptet:

Rabarberpaj med vit choklad
ca 6 portioner

500 g rabarber
1/2 msk maizena
4 msk socker
50 g vit choklad

Smuldeg:
125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl socker

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i små bitar. Blanda rabarber, maizena och socker i en ugnsfast form. Hacka den vita chokladen och strö den över rabarbern. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljglass.

7 kommentarer:

  1. Rabarber i alla former är ju bara så gott. Gillar den där sötsyrliga smaken.

    SvaraRadera
  2. Så gott, gjorde med rabarerpaj idag :-)

    SvaraRadera
  3. Så somrigt och gott med rabarber!

    SvaraRadera
  4. Mmm nästa år ska jag odla rabarber...:-)

    SvaraRadera
  5. Mums! Det är något alldeles speciellt med rabarberpaj, älskar det!!

    SvaraRadera
  6. Rabarber kan man inte få nog av!! Med lite choklad i låter det ju extra smarrigt!

    SvaraRadera
  7. Rabarberpaj är ju så gott, måste prova med vit choklad i, låter spännande :)

    SvaraRadera