fredag 13 augusti 2010
Lättlagad fiskrätt som smakar senap
Idag lagade jag en mycket enkel och god fiskrätt till lunch. Kanske inte så somrig, men jag hade inte så mycket att välja på i mitt kylskåp. Efter 20 minuter var maten klar och jag älskar när det går sådär fort.
Senpasgratinerad fisk
3-4 portioner
400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl riven lagrad ost
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg det tinade fiskblocket i en ugnsfast form och dela det i fyra lika stora bitar. Blanda samman crème fraiche, senap, ost, salt och peppar. Bred blandningen över fisken. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Servera ris eller potatis till och kokt broccoli.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Ser jätte god ut! Tack! Gillar när det går fort...
Fint fint...
Kram!
Jag gillar också rätter som går snabbt. Och om de sköter sig själva (som i ugnen) är det ännu bättre.
I morgon ska jag ta efter dig.. Har inhandlat!Har ide´torka så jag behöver din hjälp.
TACKKRAM!
Fisk och broccoli är oslagbart! Fisk i ugnsformar är min favorit. Enkel matlagning och bara att skyffla in en form brevid med rotfrukter / potatis (skivad med skal) och lite havssalt över så lagar det sig självt!
Kul att jag kan inspirera ibland. Hoppas det smakar gott!
Skicka en kommentar