torsdag 2 september 2010

Underbara tekakor


Idag är jag hemma med en förkyld liten dotter och då passar jag på att baka bröd. Jag hittade ett recept på havretekakor här. De blev fantastiskt goda! Bästa brödbaket på länge. På bilden syns förresten min nya brödkorg som jag köpte här. Där köpte jag även en brickfia och en sån här bricka, i hopp om att göra mitt kök lite piffigare. Men det hjälpte inte. Ingenting kan hjälpa mitt fula kök. (Jag vill ha en ny lägenhet nu!)

Havretekakor
12 brödkakor

4 dl havregryn
5 dl mjölk
75 g margarin
1 tsk salt
1 msk sirap
25 g jäst
9 dl vetemjöl

Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över havregrynen och låt stå i 15 minuter. Smält margarinet och blanda ner det i bunken och tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen. Tillsätt sedan vetemjölet, degen ska vara lite lös. Låt jäsa under bakduk i cirka 20 minuter. Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar och forma till tekakor och placera ut på två plåtar. Nagga tekakorna och låt jäsa cirka 30 minuter. Grädda på 225 grader i cirka 8-10 minuter.

2 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Tekakor i alla dess formen är jättegott. Måste baka det snart.

Cupcakesfluffan sa...

tekakor är så gott, brukar se till att alltid försöka ha det i frysen