tisdag 3 januari 2012

Björnbärsmuffins med vit choklad


Jag bakade dessa goda muffins när jag var ledig förra veckan. Det fina är att jag hade i vit choklad i både smält och hackad form. Det blir en diskret chokladsmak på muffinsen och småbitarna av choklad smälter inte utan blir sådär knäckiga och goda. Passar utmärkt till björnbär.

Björnbärsmuffins med vit choklad
12-15 stycken

75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk
100 g vit choklad
150 g björnbär
1 msk florsocker

Värm ugnen till 175 grader.

Smält smöret. Hacka chokladen och tillsätt hälften i det varma smöret så att chokladen smälter. Ställ resten av chokladen åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och rör sedan ner det i äggblandningen. Tillsätt smör- och chokladblandningen samt mjölken och vispa försiktigt ihop till en slät smet.

Mixa björnbären med florsockret, till en trögflytande sås. Fyll muffinsformarna till hälften med muffinssmet. Klicka i drygt en matsked av björnbärssås och "täpp sedan till" med ytterligare muffinssmet så att formen är fylld till två tredjedelar. Strö över den resterande vita chokladen. Grädda muffinsen i mitten av ugnen, ca 25 minuter.

Inga kommentarer: