fredag 20 augusti 2010
Äppelrecept # 1
Nu är det säsong för svenska äpplen och på den här bloggen kommer det nog bli ett och annat äppelrecept, med tanke på mängden äpplen vi har på gång i trädgården. Jag nämnde för ett tag sedan att O gjort så god ugnspannkaka med äpplen och idag provade jag att laga den. Mycket gott!
Vad brukar ni göra med era äpplen?
Ugnspannkaka med äpple och kanel
4-6 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör
4-5 äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda äppelskivorna med socker och kanel. Bryn smöret i en långpanna (ca 25X35 cm). Häll pannkakssmeten i långpannan. Fördela äppelskivorna i smeten. Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan "stannat" och fått fin färg, 20-25 minuter. Skär pannkakan i bitar. Servera som den är eller med vaniljglass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Jag tror aldrig jag ätit ugnspannkaka med äpplen. Jag gillar ugnspannakaka så det ska jag testa nästa gång.
Erika: Det tycker jag att du ska göra!
Ugnspannkaka med äpplen låter så gott, det har jag inte ätit, måste testa det, har ju en massa äpplen här hemma
Skicka en kommentar