torsdag 31 maj 2012

Minipajer med rabarber


Vi har galet mycket rabarber just nu. Och stora framförallt, lika stora som Hedvig. Därför blir det en och annan paj här hemma. Inte mig emot. I den här pajen hade jag i råsocker, i hopp om att få till lite kolasmak på smuldegen, men så blev det inte. Däremot blev det ganska knaprigt och det var väldigt gott.


Jag har även rabarbersaft på gång. Testar ett recept som innehåller lime och det tror jag kan bli hur gott som helst. Mer om det imorgon.

Minipajer med rabarber
4 portioner

4 stjälkar rabarber
1 msk maizena
1-2 msk socker
75 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl råsocker strö
1 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 200 grader. Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg bitarna i portionsformar. Strö över maizena och strösocker. Blanda smör, mjöl, råsocker och vaniljsocker i en bunke. Strö smulorna över rabarbern. Grädda pajerna i 15-20 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

3 kommentarer:

tina sa...

Vilken trädgård! Jag vill också ha en trädgård där det väser jätte(mycket)rabarber!

Mårtenssons kök sa...

Rabarberna verkar trivas extra bra i år, tur det finns en massa gott att göra med dom:)

Helena mitt i smeten sa...

Tina: Ja det är lyxigt att ha trädgård!

Mårtenssons kök: Ja det är inte svårt att komma på goda grejer att göra på rabarber!