tisdag 8 januari 2013

Quorngryta med curry


Här kommer ett recept på en rätt som, hör och häpna, hela vår familj gillar. Det är sällsynt kan jag lova. Det beror antagligen på att smakerna är ganska enkla och om man så vill, barnvänliga.

Förr använde jag kyckling till den här grytan, men de senaste gångerna har det blivit quorn. Det är bra för jag vill äta mer vegetariskt och det är bra mat att bjuda på när till exempel lekkompisar som inte äter kött är på besök. Även en vegan borde kunna äta det här, eftersom inga animaliska produkter ingår. Hur som helst, det är gott och det är lättlagat. Perfekt vardagsmat med andra ord.

Quorngryta med smak av curry
4 portioner

300 g quornbitar (ett paket)
1 purjolök
1 röd paprika
100 g champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 msk olja
1 msk curry
1-2 krm chilipulver
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk salt
ev nymald svartpeppar

Skölj purjolöken och skär den i cm-stora bitar. Tärna paprikan och skär svampen i kvartar. Stekgrönsakerna några minuter i oljan. Tillsätt quornbitarna och stek alltsammans ytterligare några minuter. Häll i kokosmjölken, buljongtärningen och kryddorna. Koka grytan i 10-12 minuter. Servera med jasminris.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl ändå äggprotein i quorn?

Helena mitt i smeten sa...

Ja du har rätt! Kollade precis upp det och det är lite äggviteprotein i quorn. Tack för infon!