Kokos- och chokladkaka
16 bitar
150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakao
2 ¼ dl vetemjöl
Kokostäcke:
50 g smör
1 dl socker
1 dl vispgrädde
¼ dl ljus sirap
175 g riven kokos
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt svalna. Vispa samman ägg och socker och blanda sedan ner mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och det smälta smöret. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsform ca 20x30 cm. Grädda i 12 minuter.
Rör under tiden samman kokostäcket. Smält smör tillsammans med
socker och grädde. Tillsätt sirap och kokos. Rör samman till en tjock
smet. Häll ut över chokladkakan och grädda ytterligare ca 10 minuter tills gyllene.
Låt kakan svalna och skär i fyrkanter.
5 kommentarer:
Toppen! Jag känner en som älskar kokos - han kommer avguda mig om jag bjuder på dessa! :)
Kim: Do it!
Jösses vilka godbitar:)
Då ska jag testa dessa för jag har en som fullkomligt älskar kokos. Jag tycker dessutom att de ser väldigt goda ut.
du är duktig du fantastiska och inspirerande recept
Skicka en kommentar