söndag 4 april 2010

Påsken i bilder och ett recept

Den här påsken har varit härlig. Lite bra väder (utemys) och lite dåligt väder (innemys). Mycket god mat och lite för mycket godis. Lilla H har blivit sjuk igen och trots det är hela familjen på bra humör. Förklaringen till det stavas - sovmorgon. En dag återstår ju på påsken. Får se vad den dagen har att bjuda på. Här bjuder jag i varje fall på lite bilder från vår påsk så här långt och längst ner finns ett recept på en sallad jag bjöd på i lördags. Den var god och passade bra till köttet, potatisgratängen och rödvinssåsen jag också lagade. Såsen var egenligen bäst av allt och receptet på den hittar du här.

Vi har gjort marsipanfigurer.


Barnen har varit på äggjakt och här hittar H något under en filt.

Hon verkar vara nöjd med vad hon hittat.

E har fått en kul leksak.

Vi tog en promenad ner till Klippan...


...och där matade vi fåglar.


Fin blomma jag fick av min syster.

Jag och E fikade på vårt favoritkafé.

På vägen dit hittade vi vårtecken.

En god sallad.


Sallad med grillade päron och getost
4 portioner

2 påsar machésallad (à 70 g)
2 fasta stora päron
2 tomater
200 g getost
1 msk olja
salt och svartpeppar

Skär päronen i klyftor och ta bort stjärnhusen. Lägg päronklyftorna i en skål tillsammans med olja och salt och peppar. Blanda så att varje päronbit har lite olja på sig. Låt en grillpanna bli riktigt het och stek päronbitarna knappt en halv minut per sida så att ett fint grillmönster bildas. Tag åt sidan och låt svalna. Skölj salladen och lägg upp den på ett stort fat. Skiva tomater och getost och fördela skivorna över salladen. Avsluta med päronklyftorna. Servera med olivolja och balsamvinäger.

3 kommentarer:

Drinkrecept sa...

Ni såg ut och ha det jättetrevligt! Trevlig blogg förresten!

Malin sa...

Vilken mysig dag :-) och vilken supergod sallad!

Fröken Dill sa...

Vilken god sallad! Smart med grillade päron.
Tycker fröken Dill