onsdag 14 april 2010

Helena lever lyxliv

Jag har inte bloggat på några dagar för jag har knappt lagat någon mat och knappt varit hemma. I lördags fyllde O år och då bjöd han på smaskig tacopaj. På kvällen fick vi barnvakt och passade vi på att äta middag på Vinotapas. Jag vet inte vad som var lyxigast, att äta en måltid utan barn som pratar i falsett och kladdar ner överallt, eller att äta hjortcarpaccio (underbar!) och dricka cava (också underbar!). Hur som helst var det fint att kunna prata i lugn och ro med min man, samtidigt som jag tittade honom i ögonen. Lyx på hög nivå! Sedan gick vi vidare och drack drinkar på Bitter, vilket förgyllde kvällen ytterligare. Morgonen därpå njöt vi av att sova till klockan elva och sedan shoppa på stan.

Igår kunde jag och O äta lunch ihop för ovanlighetens skull. Då slog vi på stort och käkade på Sjömagasinet. För 150 riksdaler får man fantastiskt god mat, underbar sallad och väldigt gott bröd. Dessutom serveras det alltid en god hemlagad kaka till kaffet. Har man inte råd att äta av Sjömagasinets à la carte (vilket vi inte har) är det ett nog så bra alternativ att äta lunch där. Rekommenderas!
På kvällen åt jag gratis buffé på Burgården, när Kommunbaren hölls där. Kommunbaren arrangeras fyra gånger per år av och för kommunanställda i Göteborg och kranskommunerna. Gratis är alltid gott och med ett glas vin till blir det ännu godare!

Idag när jag kom hem från jobbet låg inte mindre än tre mattidningar och väntade på mig. Icas gratistidning Buffé, tidningen Baka som jag nyligen började prenumerera på och det senaste numret av Allt om mat. Nu har jag inte tid att laga mat eller baka, för jag har så mycket att läsa! Bra då att O lagar korv stroganoff så jag kan fortsätta känna mig som en lyxhustru. Jag återkommer när jag landat från mina rosa moln och kan laga något gott igen.

5 kommentarer:

CamillaB sa...

haha...njuuuut så länge det varar! Härlig läsning som vanligt! Kram systra mi. PS Hälsa Ola att pajen var delicios! (säkert stavfel också...:)

Malin sa...

Vilken lördagskväll, var LÄNGE sen vi åt ute själva, längtar.
Resten av veckan verkar oxå varit en bra vecka för dig, vilken lyx :-)!

Miss Muffin sa...

Det låter helt och hållet underbart!

Helena sa...

Ja underbart har det verkligen varit. Vill äta lunch på Sjömagasinet varje dag nu!

Vero sa...

UNDERBART!