fredag 5 november 2010

Färgsprakande sallad



Det här är en sallad som funkar på hösten och vintern. Det fina är kombinationen av salt fetaost och syrliga kärnor från granatäpple. Lite balsamvinäger till blir pricken över i. Många liknande recept innehåller bulgur istället för couscous och det kan jag förstå. Det blir lite mer tuggmotstånd med bulgur, men couscous är mer populärt i vår familj så därför använde jag det.

Trevlig helg!

Couscoussallad med fetaost och granatäpple
4 portioner

4 portioner kokt couscous (eller bulgur)
70 g rucolasallat
150 g fetaost
1 liten rödlök
1 paprika, gul eller röd
1 liten burk majs (160 g)
1 granatäpple, kärnorna
salt, peppar
olja, balsamvinäger

Fördela rucolasallat på ett fat. Skär rödlöken i tunna skivor. Tärna paprikan. Låt majsen rinna av. Blanda samman couscous och grönsaker. Krydda med salt och peppar. Häll couscousblandningen över rucolasalladen. Strö smulad fetaost över. Toppa med granatäpplekärnorna. Servera med olja och balsamvinäger.

1 kommentar:

Erika - Bakglädje sa...

Den låter härlig. Jag har aldrig ätit granatäpple men är sugen på att testa.