torsdag 2 december 2010

Mer tilltugg



Jag gjorde flera tilltugg på adventsfikat i söndags. Den här varianten, med en ägg och kaviarröra var god, men den kanske inte passade så bra till glögg. Det fina med det här receptet är att väldigt vardagliga ingredienser, som man ofta har hemma, förvandlas till ett ganska festligt tilltugg. Jag använde pumpernickel, men knäckbröd funkar lika fint. Inspiration hittade jag på Norrmejeriers hemsida.


Kaviarröra som tilltugg

4 portioner

2 dl vispgrädde
2 hårdkokta ägg
2-3 msk kaviar
1/2 kruka gräslök
några skivor knäckebröd eller pumpernickel
svartpeppar

Vispa grädden till hårt skum. Finhacka äggen och gräslöken. Rör ned alla ingredienser, men spara lite av gräslöken till garnering. Smaka av med svartpeppar. Låt stå kallt en stund före servering. Lägg en klick på knäckebrödsbitar eller pumpernickel. Garnera med resten av gräslöken.

6 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Åh, det där såg riktigt gott ut. Kul att du kom på en massa saker du inte behövde ha spisen till. :-)

Jen sa...

mummsigt värre!

Karin sa...

Mums!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin

mikebike sa...

ja fan de där rackarna var verkligen delikata. Tack igen för adventsfikat. mycket trevligt.

Helena sa...

Tack själv Micke!

Yasemin sa...

Ja men det är så kul med tilltigg. Det enklaste blir så lyxigt. :) Jättefina.