torsdag 12 maj 2011

Bakad pasta med västerbottenost


Makaronilåda låter inte så kul, men bakad pasta med västerbottenost låter betydligt bättre. Vilken tråkig vardagsmat som helst, förvandlas till värsta gourmetmålet med hjälp av lite västerbottenost tycker jag. Den här middagen slängde jag ihop på det som fanns i kylen och det blev riktigt bra. Jag som inte ens gillar makaronilåda...


Bakad pasta med västerbottenost
4 portioner

300 g pasta (penne)
200 g fryst hel spenat
150 g rökt skinka
1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
3 st ägg
1 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka pastan. Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek lök, vitlök och spenat i ett par minuter. Ställ åt sidan. Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, salt och peppar och 1 dl av den rivna osten. Rör ner skinkan i äggsmeten. Låt pastan rinna av ordentligt och häll den sedan i botten på en ugnssäker form. Bred spenatröran på pastan. Häll över äggsmeten och strö över det sista av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera grönsaker till.

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Så gott det ser ut :-)