lördag 22 oktober 2011

Lite energi, tack

Idag har vi plågat oss igenom ett besök på IKEA. Det som alltid känns som en bra idé hemma i lägenheten, slutar alltid med att jag känner mig traumatiserad innan sakerna ens är betalda och inpackade i bilen.

Det är samma visa varje gång. I början av besöket är jag och O så tålmodiga och barnen får leka på de där lekstationerna som dyker upp var 100:e meter. Vi står länge och dividerar om vilken av alla 1000 hyllor/bord/lådor vi ska välja. Det slutar med att vi inte tar någon för vi har glömt mäta väggen innan vi åkte hemifrån.

Sen blir vi hungriga och någon av oss köar efter mat i en evighet. Och att äta tar en evighet för barnen har så mycket att titta på, att de omöjligt kan koncentrera sig på att pilla i sig maten. Det är då tröttheten börjar komma, för man vet att det jobbiga är kvar. Efter maten ska vi leta rätt på de där sakerna, som vi från början åkte dit för att köpta. Barnen vill fortfarande stanna var 100:e meter och leka på de där förbannade lekstationerna, men nu tycker inte mamma och pappa att det är roligt längre. Vi måste ju bli klara någon gång!

Då börjar de, de slitsamma konflikterna som gör slut på de sista krafterna man råkar ha kvar i kroppen en lördagseftermiddag. Det blir gnäll som så småningom övergår i skrik. Barn springer iväg åt fel håll och föräldrar jagar efter med en överfull kundvagn.

Det brukar vara en ganska lång process innan vi kommer till gångarna där man plockar stora otympliga paket för att sedan rulla vidare till kassan. Väl i kön är energin slut och ingen orkar ens säga till barnen som hoppar rastlöst omkring och tjatar om glass. Det finna inget i hela världen som gör mig så trött som en familjeutflykt till IKEA. Väl hemma säger vi alltid, att nästa gång skaffar vi barnvakt! Det är konstigt att vi alltid glömmer bort det där!

Hur som helst är vårt vardagsrum mycket finare nu med en ny grön matta och en matchande filt. Även sovrummet och badrummet kommer snart bli bättre, men grejerna vi köpte till de rummen måste fixas till lite innan de kan användas. Alltså har vi ett badrumsskåp i hallen nu. Får se hur länge det blir ståendes där (om jag känner oss rätt, minst 3 veckor).

Jag är nu helt slut och det enda som hjälper då är lite vin. Ska med andra ord korka upp en flaska och sedan avnjuta ett glas i soffan under täcket. Go kväll kära läsare!

1 kommentar:

Lisa sa...

Åh vilken pärs! Känner verkligen igen varenda ,illimeter av den där Ikeavistelsen. Ett glas vin eller tio är definitivt värd efter en sån där utflykt.