Nu börjar äpplena i vår koloniträdgård ta slut, men än finns det kvar till en paj eller två. Idag provade jag ett recept från ICA. En väldigt god och söt paj, med ett knäckigt täcke. Den är faktiskt så söt att jag nog provar med mindre mängd socker nästa gång. Jag serverade vaniljglass till och det var ljuvligt. Gästerna frågade efter receptet, vilket ju brukar vara ett bra betyg!
Bittes äppelpaj
6-8 bitar
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar