fredag 27 mars 2009

Fredag är glassdag!


Vi är riktiga suger junkies i vår familj. Under en period kändes det som om det inte fanns några gränser för hur mycket godsaker vi tryckte i oss, särskilt på helgerna. Därför införde vi att på fredagar äter vi glass, godis gäller på lördagar. Det har faktiskt hjälpt, även om det förekommer godis även på fredagar ibland, men då efter barnens läggdags. Snart kommer detta uppdagas av E och då kommer han att för alltid förakta oss för vårt svekfulla beteende, är jag rädd. Hmmm, borde göra något åt det där...

Hur som helst, idag nöjde vi oss inte bara med glass rätt upp och ner. Nej, idag blev det marängswiss! Jag (och O) är barnsligt förtjusta i denna barnsliga efterrätt. E är inte helt negativ heller. Glass, maräng, vispad grädde, banan och chokladsås. Det kan inte misslyckas! Jag gör egen chokladsås, det är så enkelt att göra och mycket godare än den i tub. Receptet kommer från Vår kokbok. Trevlig helg!

Chokladsås
6-8 portioner

1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten
1 krm salt (kan uteslutas)

Blanda kakao och socker i en kastrull. Tillsätt vattnet, litet i taget och vispa så att det bildas en slät röra. Koka på svag värme, ca 5 minuter, till såsen tjocknat och är blank. Servera den varm eller kall, lika god på båda sätt!

Inga kommentarer: