torsdag 14 maj 2009

Chokladmuffins med vit choklad, mums!



Jag och E bakade muffins härom dagen. De blev så himla goda, men ack så fula! De var lite som kladdkaka i konsistensen, med vispad grädde och hallon till hade det blivit som en portionsförpackad efterrätt. Kan rekommenderas!

E gillar att slicka av smeten från slevarna, men det är väl ganska uppenbart?!

Chokladmuffins med vit choklad
10-12 stycken

100 g smält smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
50 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker tills det blir en fluffig smet. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, salt och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt blandningen i äggsmeten. Hacka chokladen, och rör ner den i smeten. Häll smeten i muffinsformar och grädda i ugnen, ca 20 minuter.