lördag 27 mars 2010

Snabblagad middag


Igår var vi lite trötta och lata. Först hade vi tänkt köpa hem världens godaste pastarätt (Pappardelle ai frutti di mare, mums!) från Pasta e contorni, men så kom vi på att vi skulle spara våra pengar till den stundande Berlinresan. Istället gjorde vi en superenkel tortellinisoppa till middag och den blev jättegod. Det enda man behövde göra var att blanda ihop alla halvfabrikat i en kastrull och sen var det klart. För inte så länge sedan fick jag ångest av att använda för mycket halvfabrikat. Då var målet att göra allt från grunden. Nu är målet att över huvud taget få ihop en middag. Jag skyller på att all tid går till barn och jobb. Jag känner med andra ord ingen stor press att undvika e-nummer och andra tillsatser, jag är snarare glad att de finns...

Mild tomatsoppa med tortellini
4 portioner

5 dl hönsbuljong, tärning + vatten
250 g tortellini med ricotta och spenat, färsk
100 g färskost, gärna med gräslök
500 g tomatsoppa, färdig, (Kelda)
0,5 dl gräslök, hackad

Koka upp hönsbuljongen. Lägg i tortellinin och sjud enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ut osten med lite av tomatsoppan. Tillsätt ost och tomatsoppa i buljongen med tortellini. Värm och rör om försiktigt. Strö över gräslök strax före servering. Servera med mjukt bröd och en frukt till dessert.

Receptet kommer som vanligt från Allt om mat.

Inga kommentarer: