onsdag 16 juni 2010

Kanelvåfflor med glass


Våren och försommaren är den bästa tiden på året tycker jag. Nu skiner solen igen i Göteborg och med en gång blir alla människor glada och trevliga. Gator och torg är fulla med folk till sent på kvällen och under några härliga månader blir livet lite mer kontinentalt. Det är härligt. Jag har otroligt svårt att komma i säng nu för tiden. Igår hängde vi i stugan till halv elva på kvällen, utan att vi förstod att det var så sent. Det var ju så ljust ute. Idag har hela familjen varit trötta, men det var det värt. Vi hade en så underbar kväll ute i trädgården.

I lördags var det mindre trevligt väder, men den dagen och kvällen var underbart bra på alla andra sätt. Då var det nämligen möhippa för fantastiskt fina och goa K. Eftersom vi tycker väldigt mycket om K, var det ingen förnedring eller något annat trams involverat. Bara mys och skoj hela dan. Vi var bland annat på keramikkurs på Styrsö och käkade middag på Familjen. Kvällen avslutades med lite dans på Ritz. Det var en riktigt bra dag och kväll!

Jag har ett litet recept att bjuda på också. Det kommer från boken Nyttig mat för glada barn. Trots namnet, är det faktiskt en riktigt bra bok med många fina recept. Den här gången provade jag mumsiga kanelvåfflor som var väldigt goda till äppelmos och glass. Hallonsylten passade också bra till.

Kanelvåfflor

8 stycken

150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 msk strösocker
1 stort ägg, delat
2 dl mjölk
1 msk smält smör

Sikta ner mjöl, bakpulver, kanel och socker i en bunke och gör en grop i mitten. Häll i äggula och mjölk och arbeta gradvis in mjölet med en visp. Rör i det smälta smöret. I en ren skål, fri från fett, vispas äggvitan styv. Vänd försiktigt ner den i smeten med en slev. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och låt svalna på ett galler. Servera med sylt, äppelmos och vaniljglass eller vispad grädde.

Inga kommentarer: