söndag 8 augusti 2010

Trött tjej och en man med fetmaångest

Idag har jag varit trött. Väldigt trött faktiskt, men det är väl inte så konstigt när jag gick och lade mig halv fyra i morse... Jag spenderade gårdagskvällen med min underbara vän L, på Kino och på Linnéterassen. Mycket trevligt.

Dagen har förflutit mycket långsamt och inga avancerade rörelser av något slag har utförts av min kropp. Jag har mest legat i sängen och läst eller suttit vid datorn och dumsurfat. Sådana dagar behöver man också ibland.

O kom hem från affären med ett gäng tidningar och det är alltid trevligt att bläddra i glansiga magasin. I Elle interiör hittade jag ett alldeles utmärkt matbloggstips. Kika in på Green kitchen stories med en gång! Smaskiga vegetariska recept och underbara bilder.

Jag lagade middag på kvällen (det gick bra men jag fick lägga mig och vila direkt efteråt). Jag hade bett O köpa kantareller men han kom hem med skogschampinjoner. Han hade även köpt en baconsort med mindre fett och mager prästost. Han hävdade att det inte var planerat att välja lätta produkter, men det tror jag så mycket jag vill på. Han räknade nämligen ut sitt BMI igår och hamnade på 24,9. Gränsen för övervikt går vid 25... Han blev alldeles vit i ansiktet och fick en stirrig konstig blick när det gick upp för honom hur nära han var att hamna över gränsen. Så det kommer nog bli ett och annat "Fetmaångest!" vid middagsbordet de närmsta veckorna. Det är vad han brukar utbrista varje gång han efter en måltid känner att han har ätit för mycket. Hehe, jag tycker det hela är ganska komiskt.

Nu ska ni inte tro att min man har hamnat alltför djupt ner i bantingsträsket. Inte än i varje fall. Just i denna stund sitter han och äter chips och dricker cola. Jag tror dock att det framöver kommer bli lite nyttigare mat här på bloggen. Jag behöver ta mig i kragen faktiskt och dra ner lite på efterrätter och sånt. Ska bara äta lite chips först. Imorgon börjar jag.

Inga kommentarer: