söndag 24 oktober 2010

Rapport från chokladfestivalenJag och E besökte Choklad- och delikatessfestivalen idag och vi var mer än nöjda när vi gick därifrån. Det var gott om utställare och variationen var förvånansvärt stor. Jag trodde att vi skulle få provsmaka mer, men eftersom det var så många leverantörer där kändes det ändå som om man smakat tillräckligt mot slutet.

Jag och E var mest inriktade på chokladen, men det fanns mycket annat gott att undersöka. Allt från kaffe, korv, tunnbröd och te. I en monter såg jag till och med lakritssylt, det var något nytt för mig!

Bland pralinerna fanns många udda smakkombinationer, eller vad sägs om ädelost och cigarr?


Cigarrtryffel köpte jag men har inte provsmakat än.


Ädelosttryffeln var jag för feg för...Naturligtvis fanns där chokladfontänerElliot provsmakade den här med vit- och mjölkchoklad. Doppade marshmallows och det var tydligen en höjdare!


De små besökarna kunde även prova på att göra marsipanfigurer


E gjorde en bläckfisk med tomteluva


Chokladstaty såklart

Nu har vi så mycket choklad hemma att det (borde) räcka till flera veckor. Förutom praliner köpte vi underbar toffee och hjortronsmakande karameller. Vi var som sagt mer än nöjda när vi gick därifrån...

2 kommentarer:

Hanna - Bakfnatt sa...

Så kul att du delar med dig av din upplevelse, i både ord och bilder! Haha, du får skriva om den där cigarrtryffeln sedan, det lät minst sagt lite annorlunda ;-) Vilken söt liten bläckfisk med tomteluva =)

Cupcakesfluffan sa...

tänker allt ta och gå på det nästa år, i år fick jag hoppa över då jag ammar lillkillen och att dra med honom in på mässan var inget bra alternativ, men nästa år så är jag allt där :-)