söndag 7 november 2010

Yoghurtscones till söndagsfrukost


Jag har en sjuk karl hemma. Jag tror jag lider mer av hans ynklighet, än vad han gör av själva viruset. Större delen av dagen har jag och barnen varit och firat min pappa som fyller år idag, så jag har som tur är sluppit se så mycket av O's kutryggiga och suckande skepnad. Hoppas han är frisk imorgon.

Till frukost bakade jag scones. Jag misslyckades totalt när jag gjorde väldens enklaste bröd häromdagen, vilket jag måste vara ganska ensam om. Brödet är verkligen busenkelt att blanda ihop, men jag blandande havregryn och sesamfrön och solrosfrön och det passade inte alls ihop i det där filmjölksbrödet. Jag slängde den limpan och kände mig lite patetisk efter att ha misslyckats med världens enklaste bröd!

Jag kände lite upprättelse efter att ha gjort dessa yoghurtscones. Relativt kladdfritt för att vara scones, eftersom bröden lagas i muffinsform. Jag hade ingen honung, så jag penslade bröden med sirap och det gick också bra. Jag hade inte heller vallmofrön, som det skulle vara enligt receptet, men det var gott med sesamfrön också. Receptet hittade jag i en broschyr från Coop.

Yoghurtscones
8 st

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
50 g rumsvarm smör
1 dl vatten
1 ägg

Pensling
1 msk vatten
1/2 msk honumg eller sirap
blå vallmofrön eller semamfrön

Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i åtta bitar. Smörj en muffinsplåt och lägg i degbitarna, eller lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop vatten och honung eller sirap och pensla bröden. Strö över vallmofrön eller sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

3 kommentarer:

Remsan sa...

Det kanske var världens enklaste bröd att misslyckas med ;-) Dina scones ser jättegoda och fina ut iaf!

tina sa...

Du är för bra för världens enklaste bröd, helt enkelt! Sconsen däremot, dom ser alldeles lagom svåra (och goda) ut! :-)

Helena sa...

Tack för era uppmuntrande ord! :-)