söndag 5 juni 2011

Rabarberkräm med vanilj


Solen skiner, många dagar ledigt och vi har nytvättade fönster. Ibland är nästan allt bra samtidigt. Dessvärre har lilla H blivit sjuk och har idag haft hög feber, stackarn. Så i vår lilla familj tar vi det lite lugnt, trots att det egentligen är badväder och det är lätt att längta ut till havet. Det får bli en annan gång helt enkelt.

Vi har i varje fall njutit av lite god efterrätt. Jag har gjort rabarberkräm som smakade finfint efter middagen. Nu ska jag fortsätta titta på Håkan Hellström på TV. Ha en bra nationaldag imorgon!

Rabarberkräm med vanilj
4 portioner

500 g rabarber
100 g socker
1/2 citron
1/2 vaniljstång

Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt frön, vaniljstång och saften från 1/2 citron till rabarbern. Låt alltsammans koka upp och låt det sedan puttra på svag värme i 10-15 minuter. Fiska upp vaniljstången innan krämen avnjuta med lite vispad grädde.

4 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vad gott med rabarberkräm, det gillar jag. Har aldrig haft vanilj i, det måste jag testa.

Cupcakesfluffan sa...

Så gott med rabarberkräm, önskade att jag också hade nytvättade fönster :-), våra är så jobbiga att de öppnas utåt och då måste man ha stege för att komma åt utsidan

Sofie sa...

Vilken lyxig kräm!! Helt Rabarbergalen i år!!

Anne-Lie sa...

Rabarberkräm är det bästa jag vet..:-)