lördag 1 januari 2011

En bra börjanGott ny år go vänner! Har ni haft en lika skön start på det nya året som jag? Dagen har bjudit på härlig frukost tillsammans med våra underbara vänner som vi firade nyårsafton med, promenad i gnistrande sol och lite pulkaåkning, sedan var vi slappa i soffan en lång stund (obligatoriskt på nyårsdagen) och till sist lite god mat och massor med lördagsgodis.Nyårsaftonen spenderades i Johanneberg med mycket god mat och bubbligt vin. Vi hade knytkalas, och varje par gjorde var sin rätt. Vår uppgift var att göra förrätt och det blev rårakor med löjrom och det var gott i all sin enkelhet. L och M gjorde underbar fisksoppa och till efterrätt fick vi fruktsallad med chili com V och C hade gjort. Fantastiskt gott! Jag önskar jag varit så smart att jag frågat efter receptet på både soppan och fruktsalladen, för jag hade gärna publicerat det här. Kan återkomma med det förhoppningsvis.

Barnen fick grilla både korv och marshmallows i öppna spisen och det var mycket uppskattat.

Vi skulle egentligen åkt spårvagn hem på natten, men blev erbjudna att sova över och det visade sig vara svårt att motstå. Oj, vad trötta vi var! Det var helt rätt beslut att sova över (även om jag saknade min tandborste) för det var väldigt mysigt att äta pannkakor ihop på morgonen.Nu när det nya året börjar är jag ganska trött på fet mat och godis, för jag har verkligen frossat under hela december. Jag är rätt säker på att det inte blir så mycket bakat den närmsta tiden. Helst av allt vill jag lära mig göra dumplings, för det är vad jag är sugen på mest hela tiden. Jag fick en ångkokare i bambu av O i julklapp, så nu har jag alla förutsättningar att lyckas få till det. Jag har även beställt en kinesisk kokbok på Adlibris, så ett och annat kinesiskt recept är nog att vänta här på bloggen framöver.

Nu ska jag äta chips och dricka cola. Imorgon börjar mitt nya liv...

2 kommentarer:

charlotta sa...

god fortsättning! ser fram emot dumpling-recept, kan jag tänka mig att prova själv någon gång.

Erika - Bakglädje sa...

Gott nytt år! Vad härligt att grilla i öppna spisen. Vi har en braskamin och den funkar inte att ha luckan öppen, så vi får gå ut i skogen och grilla om vi ska ha det. :-)