måndag 10 januari 2011

Jag gör som alla andraNu har även jag startat surdegar. Utan något som helst hopp om att det ska fungera i och för sig. Jag kommer garanterat glömma bort att mata dom och pyssla om dom som man ska. Men det ska bli lite spännande att se hur det går. Jag har rört ihop en vetesurdeg och en annan på råg. Jag gillar inte ens rågbröd, men som sagt det här är mer ett experiment än något annat. Om det nu mot förmodan skulle bli bröd av det så småningom, kanske det finns någon annan som vill ha det.

Ni duktiga surdegsbagare som läser det här, tipsa mig gärna om era enklaste och mest idiotsäkra brödrecept! Det vore kul att prova något väl beprövat, såhär i nybörjarstadiet.

2 kommentarer:

Remsan sa...

Jag startat många syrdegsgrunder, men inte bakat så många bröd. Jag tyckte själva bakandet tog så lång tid. Visst man kan fuska och tillsätta lite jäst, men det vill jag inte. Kika in plain de Martins sida, han är min brödgud. Där hittar du tips om allt som har med surdegar och andra degar och bröd att göra.

Cupcakesfluffan sa...

Skall bli spännande att följa din väg mot färdigt surdegsbröd, bakar ofta surdegsbröd är så got, kom på att jag måste ta och mata rågsurdegen och göra en ny vetesurdeg.

Ja Martins sida är bra, likaså hans två böcker

http://paindemartin.blogspot.com/