torsdag 17 februari 2011

10 i topp

 

Jag är en listmänniska. Det är konstigt att jag aldrig listat något här på bloggen, för jag gör det så ofta i andra sammanhang. Min favoritlista är den jag gör i mitt huvud på nätter då jag inte kan somna. Den heter "Vad jag ska köpa om jag vinner 40 miljoner på lotto". Listan brukar innehålla en stor fin lägenhet, en jorden runt resa, en motorbåt och en stuga vid havet. Jag brukar även vara väldigt generös och planera fantastiska gåvor till mina nära och kära. I min fantasi blir alla så glada över att jag har tänkt ut precis rätt sak, som de själva inte haft råd att unna sig. I min fantasi är jag en fantastisk människa, men i verkligheten spelar jag inte ens på lotto. Inte så höga odds för att jag någonsin kommer kunna visa min omgivning hur generös jag är, med andra ord. Men själva fantasin brukar få mig på bra humör och jag somnar tillslut som en med en go känsla i magen.

Hur som helst. Idag listade Charlotta på Matrepubliken, vad hon skulle välja, om hon bara skulle få äta tio saker för resten av livet. Efter att jag hade läst den, hade jag svårt att sluta tänka på vad jag själv skulle sätta upp min lista. Urvalet är så stort och möjligheterna så små hehe... Efter en lång stunds grubblande har jag tillslut kommit fram till det här:

1. Ägg (kokt, stekt, pocherat, omelett, äggröra, gott i alla dess former!)
2. Ost (svårt att välja en sort. Jag älskar all typ av ost. kanske västerbotten.)
3. Jordgubbar (sommarens höjdpunkt)
4. Saltlakrits (ett liv utan saltlakrits känns helt meningslöst och omöjligt att leva)
5. Vitlök (väldens bästa krydda och bra för hälsan)
6. Avokado (krämigt och mysigt)
7. Sparris (Smakar vår och härliga tider)
8. Någon lyxig fisk (kanske marulk eller havskatt, det kan man aldrig tröttna på)
9. Turkisk yoghurt (till frukost, till sås, till efterrätten. alltid gott!)
10. Rödvin (passar perfekt till filosofiska samtal. dessutom, ska man äta såhär enformigt resten av livet behöver man berusa sig ibland för att stå ut!)

Bubblare: Estrella grillchips, majs (men då måste jag även välja salt och smör), räkor och choklad

Vilken mat skulle du inte kunna leva utan?

4 kommentarer:

charlotta sa...

wiho! mycket bra lista! kan inte förstå att jag har glömt både rödvin och champagne på min lista. och inte har jag en enda frukt heller... :=)

Remsan sa...

Jättesvårt att välja bara 10 saker... Är så mycket jag inte skulle vilja leva utan. Rödvinet var extra bra, för det kan man ju inte vara utan. Hua vilket tråkigt liv det skulle bli ;-)

Caroline sa...

Vilken kvalitetsblogg du har! Fina bilder och mycket bra skrivna texter. Det är riktigt roligt att läsa dina inlägg! För övrigt skulle jag inte kunna leva utan ananas... :)

Helena mitt i smeten sa...

Tack Caroline för komplimangen! Rodnar nästan av berömmet ;-) Håller med om att ananas är mycket gott. Skulle nog kvala in på min 20 i topp lista!