söndag 27 mars 2011

Jisses!


I helgen har vi firat min syster som fyller år idag. Grattis syrran! Vi åt middag på Meze, på Vasagatan och det var en riktigt trevlig upplevelse. Meze, tapas eller smörgåsbord, det spelar ingen roll var maten kommer ifrån. Jag älskar mat i småplocksformat!

Det var en förbeställd meny som vi alla åt av. Till förrätt kom de in med enorma fat, som innehöll bland annat vinbladsdolmar, kalamaris, friterad fetaost, tzatziki, hommous, grillade grönsaker och mycket mer. Jisses, jag var proppmätt redan efter förrätten!


Till varmrätt kom de enorma faten ut ännu en gång, den här gången fyllda med lammkottletter, kycklingspett och köttfärsbiffar. Tillbehören bestod av klyftpotatis, råstekt potatis, ris och dessutom olika röror och såser. Det var väldigt gott och väldigt mättsamt.

Kvällen avslutades hos min syster där det bjöds på kaffe och tårta (mammas underbara marängtårta bland annat). Jag var lätt illamående efter allt ätande men det hindrade mig inte från att trycka i mig en massa godis och cola innan det var dags för hemfärd. Jag förstår inte själv hur jag bär mig åt, men ibland är det som om jag inte har någon botten! När jag vaknade i morse kände jag mig bakfull, trots att jag inte drack en droppe alkohol. Ja, det säger väl allt...

Nu ligger jag i soffan med ett gäng mattidningar och försöker planerat för nästa veckas middagar. Det går sådär. Jag är för trött (jag saknar den där timman som försvann inatt!) och återkommer imorgon med någon form av plan. Ha det gott!

6 kommentarer:

charlotta sa...

vi har tänkt gå till meze hur länge som helst, men det blir liksom aldrig av. kul att höra att ni var nöjda!

Camilla sa...

Tack själv...jag hade en jättefin dag! Kram

Bakverk och Fikastunder sa...

Det lät gott! Vi var där för några månader sen. Vi var med nöjda :-)

Remsan sa...

Meze är ju bara så gott. En sådan restaurang skulle någon kunna öppna i Kalmar tycker jag.

Victoria sa...

Ojoj, vad smarrigt! :D

Nellie - Sockertussen sa...

Men jisses vad gott det såg ut!!
Den restaurangen måste jag besöka =)
Kram