tisdag 12 april 2011

Helgen i bilder

Det har verkligen varit tunt med recept här på bloggen ett tag. Eftersom vi var i Stockholm i helgen har jag inte lagat någon mat på flera dagar. Men det betyder inte att jag inte har ätit gott.

I lördags var vi på Hjördis och åt middag. Det var ett bra ställe som jag varmt kan rekommendera. Inte så snofsigt, men god mat och trevlig personal. Jag åt en hängmörad biff, med en god tomatröra till som var supergod. Köttet var otroligt mört och fint. Tyvärr var inte köttet putsat och det var synd, för det förstörde lite av upplevelsen. Till efterrätt beställde jag crème brûlée. Mycket god och framför allt stor. Jag orkade inte äta upp hela och det var nog första gången i mitt liv som jag inte åt upp efterrätten! Här är en bild på pecannötspajen som O's bror åt. Jag smakade inte på den, men jag tycker den ser ljuvlig ut!


Tyvärr blev det inget besök på lakritsfestivalen, som jag hade tänkt. Vi var där och kikade, men kön var närmare hundra meter lång och då kändes det inte så aktuellt för oss att gå in. Vi hade med oss en liten dotter med mycket spring i benen, så det var liksom ingen idé. Istället gick vi till Cupcake STHLM och fikade. Jag beställde en lakritscupcake (kunde inte låta bli). Den var inte så god. H var däremot väldigt nöjd med sin rabarbercupcake. Godast var nog kaffet ändå, vilket vi inte riktigt räknat med. Drack av en sort som hette Panama. Borde köpt med oss ett paket bönor hem.På söndagen var vi på Tekniska muséet. Barnen älskade rummet där de kunde klämma och känna på en massa saker. Här flyger E flygplan. Vi tittade även på deras NASA-utställning, vilket föll E i smaken. Hans intresse för rymden verkar aldrig ta slut.


Igår var jag ledig så vi kunde stanna i Stockholm en extra dag. Jag och barnen tog det lugnt och var ute i det sköna vädret. Vi matade fåglar och lekte på lekplatser. H lekte med sin nya Pippiservis och bjöd mig på kaffe.


På kvällen var det dags att packa in oss i bilen och åka hem till Göteborg igen. Vi var hemma väldigt sent och har av den anledningen varit väldigt trötta hela dagen. Åt korv till middag. Det kändes för sorgligt. Nu sitter jag här med en trave mattidningar och tänkte leta rätt på några roliga recept som jag kan prova i veckan. Jag är så sugen på att laga mat! Tips på snabblagade vardagsrätter tas tacksamt emot.

2 kommentarer:

charlotta sa...

låter som att ni har haft en fin helg, trots att ni missade lakritsfestivalen! du får köpa hem lite olika lakritssorter och ha egen festival hemma istället :=)

snabba vardagsfavoriter? jag är kass på sådant. carbonara är nog vår främsta akuträtt (jag brukar äta den med grillad sparris och calle med prosicutto + sparris).

Remsan sa...

Det är så mysigt att kunna ta en helgtripp hela familjen. Ni verkar haft en mysig helg.