söndag 22 maj 2011

Rabarber rabarber rabarber


Idag var ett par av mina vänner över på en fika i stugan. Jag passade på att baka och hör och häpna, det blev en kaka med rabarber. Jag har bloggat om kakan förut, men den här gången har jag fått till en bild.

Den här kakan är ganska söt och det kan behövas en del socker för att balansera den sura rabarbern. Det går dock att dra ner lite på sockret i det här receptet, om man inte har något emot lite syra.

Enkel favoritkaka med rabarber

200 g rabarber
100 g smör
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i skivor. Smält smöret i en kastrull och rör i rabarberbitarna. Ta kastrullen från värmen och rör i socker, vaniljsocker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Häll i smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

3 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Låter som en himla god kaka

Enkakaiugnen - Lotta sa...

Härligt med en massa rabarberrecept :) Man har ju längtat hela vintern efter rabarbersmaken! Jag gjorde faktiskt också godsaker med rabarber idag, minipajer. Smakar sommar som bara den!

charlotta sa...

ge-mig-nu. låter alldeles, alldeles underbart! som det mesta med rabarber brukar vara.