tisdag 24 maj 2011

Bra och mindre bra

I torsdags var jag och O på Manana och käkade tapas. Gott! Det fanns många rätter på menyn och det var lite svårt att välja. Tillslut beställda vi in tio rätter som vi delade på och godast av dem var pilgrimsmusslorna och Pata Negraskinkan. Mmmm... Dessutom extra plus för billigt och gott vin. Har ni vägarna förbi Göteborg tycker jag ni ska gå dit!

Ett mindre lyckat restaurangbesök gjorde vi i söndags. Vi bestämde oss väldigt spontant för att gå till Götas. Vi var ute och lekte med barnen, när himlen plötsligt blev mycket svart. Vi hann precis komma in under tak och satt sedan på uteserveringen och lyssnade på när regnet smattrade på taket. Det var mysigt, men maten var dessvärre äcklig.

Jag beställde varmrökt lax med fransk potatissallad. Maten var för kall och potatissalladen blöt och läbbig. När jag beklagade mig för servitören var han överraskande ärlig. Han berättade att kocken hade gjort salladen på torsdagen, alltså fyra dagar tidigare, men den hade inte gott åt under helgen trots Göteborgsvarv och galet mycket folk. Är det inte lite "Kniven mot strupen"-varning att sälja gammal potatissallad? Jag tycker i varje fall att det var skitsnålt (potatisallad kostar inte många kronor att göra!), så det lär nog dröja innan jag får för mig att spontanbesöka Götas.

1 kommentar:

Remsan sa...

Herre gud, sälja 4 dagar gammal mat! Urdåligt. Synd när man vill gå ut och äta gott.