onsdag 25 maj 2011

Potatissallad med god dressing och makrill


Nu är det säsong för makrill, en av mina favoritfiskar. Igår köpte jag rökta små godingar i affären, med massor av vitlök på. Till fisken gjorde jag en god potatissallad, med inspiration från ett recept ur senaste numret av Elle mat & vin. Egentligen skulle det ju varit färskpotatis i den här salladen, men det fick jag inte tag på igår, till min stora besvikelse. Men det blev gott ändå och det var väldigt enkelt att laga.

Potatissallad med pepparrotsdressing och rökt makrill

4 portioner

1 kg färskpotatis
1 liten rödlök
1 liten bit gurka
2 nävar machésallad
2-3 msk kapris
2 msk finhackad dill
400 g rökt makrill

Dressing:
1 dl majonnäs
1 msk citronsaft
1-2 msk riven pepparrot
1-2 msk kallt vatten
salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:
Kokt ägg

Skölj och skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den sedan svalna och skär i mindre bitar. Skiva rödlöken tunt och skär gurkan i halvmånar. Skölj salladen och hacka dillen. Blanda ingredienserna i en stor skål. Tillsätt kaprisen. Blanda ingredienserna till dressingen i en annan skål. Smaka av med pepparroten. Jag tog 1 msk och det gav en ganska mild smak. Vill du ha lite mer hetta ta 2 msk! Servera potatissalladen med dressingen, den rökta makrillen och eventuellt kokta ägghalvor.

2 kommentarer:

Remsan sa...

Så gott! Älskar makrill. Perfekt fisk till vårens och sommarens luncher. Bättre potatissallad än du åt senast också förstår jag.

Rebecka sa...

MUMS! Kolla gärna in min nya webb-shop med cupcake-och baksaker. www.cupcakeshop.se :)