måndag 2 maj 2011

Supergoda laxbiffar


Ibland får jag till det riktigt bra. Som idag när jag gjorde laxbiffar som blev bra både vad gäller smak och konsistens. Med hjälp av en matberedare, är maträtten klar på ett kick. Jag serverade en kall sås till biffarna som är väldigt enkel att göra. Bara att röra ihop crème fraiche med en rejäl klick sweet chilisås och salt och peppar. Lime till passade också bra.

Tack förresten för grattisönskningarna förra veckan! Det värmde mitt 35-åriga gamla hjärta :)

Laxbiffar
4 portioner

500 g laxfilé
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl ströbröd (gärna Wasas som är grovt och passar mycket bra till fisk)
2 msk smör
1 msk olja

Kör fisk, ägg, vitlök och kryddor i matberedare till en slät smet. Forma till åtta biffar. Vänd biffarna i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och olja. Stek biffarna i omgångar, ca 3 minuter per sida. Servera till ris, sallad, kall sås och lime eller citron i klyftor.

5 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Lax är en favorit hos oss, det är jättegott. Har aldrig gjort biffar av det men det lät jättegott.

Så som livet är sa...

Smaskens!!!

Remsan sa...

Det var länge sedan vi åt laxbiffar, ja fiskbiffar över huvudtaget. Men det är ju så gott. Tack för påminnelsen.

Dorro sa...

Gjorde de här till middag i fredags. Mums vad de var goda. Kommer göras många gånger framöver. Mums!

Helena mitt i smeten sa...

Kul att det blev lyckat Dorro!