söndag 8 januari 2012

2012 börjar bra


Är det något min man är bra på så är det att ge bort perfekta presenter. Han tar det här med gåvor på största allvar och lägger alltid ner mycket tankekraft på varje sak han ger bort. Mig känner han ganska väl, efter nästa tio år tillsammans, så jag tror inte han behöver grubbla så himla länge innan han kommer på vad han ska ge mig. Något med mat, är ett ganska säkert kort och jag har fått många fina kokböcker, bakprylar och restaurangbesök under tiden vi varit tillsammans.

I fredags var det dags för mig att kvittera ut årets julklapp: en spaweekend på Sankt Jörgen Park Resort. Jag var där på konferens med jobbet i december att blev riktigt sugen på besöka stället igen, men under lite mer lediga omständigheter. Och det snappade O upp.

Hotellet är verkligen jättefint. Spaavdelningen är stor och det är väldigt välordnat och harmoniskt. Precis som det ska vara. Jag och O badade i flera timmar (jo jag hoppade i utomhuspoolen och den var riktigt varm och skön) och testade alla olika sorters bastur. Vi var även uppe på Sway-avdelnigen, där vi slappade i vaggande sängar och lyssnade på avslappningsmusik.

På kvällen avnjöt vi en trerätters middag i restaurangen. Här kommer några Instagrambilder på allt det goda vi åt:

Torskflakes med kräfta

Oxfilé med hasselnötter i potatispurén, tranbärssås och svamp

Chokladmousse med svartvinbärscurd

Förrätten var inte så speciell. Den lilla kräftan var väldigt god, men den tunna biten torsk smakade ingenting och grönsakerna som var till var smaksatta med lite för mycket vinäger. Oxfilén däremot var helt ljuvlig! Köttet var otroligt mört, potatispurén helt perfekt och den där tranbärssåsen passade som handen i handsken. Det fanns inga fel på den rätten! Efterrätten var också en höjdare. Chokladmoussen perfekt chokladig och den där svartvinbärscurden syrlig men mild och god. O åt crème brulée till efterrätt och jag smakade en sked. Väldigt god!

Efter maten gick vi till baren och drack var sin drink. Efter det gick vi upp till vårt lyxiga rum och somnade mätta och lyckliga i den sköna sängen. Så skulle man kunna ha det lite oftare.

Morgonen därpå stundade den härliga hotellfrukosten. Äggröra och bacon, färsk frukt, cheddar på smörgåsen och Kusamite i koppen. Det var riktigt gott. Och det var en riktigt bra weekend. Jag åker gärna dit igen. Helst snart.
1 kommentar:

Kim sa...

Låter som en alldeles utmärkt julklapp! Den kan jag tänka mig att få eller ge bort också för den delen.

En riktigt bra hotellfrukost är guld värd.