söndag 13 maj 2012

Jag funderar

Jag lagar inte så mycket mat, därav den dåliga uppdateringen på bloggen. Vi äter på Biscotti minst en dag per vecka, för övrigt äter vi halvfabrikat eller något annat snabblagat som redan finns (eller inte förtjänar en plats) på bloggen. Det är synd för jag gillar att blogga. När jag har sådana här perioder börjar jag alltid fundera över att kanske skaffa mig en blogg till. En blogg där jag kan skriva om vad som helst. Som att jag i veckan har köpt tre (!) par skor. Som att tycker att mitt liv har blivit 700 gånger bättre sedan vi flyttade till den här lägenheten. Som att jag älskar att läsa och det vore roligt att ha en blogg där det funkar att skriva om böckerna jag läst. Lite sånt. Frågan är om någon skulle hitta till den bloggen i så fall. Frågan är också om någon skulle tycka att det är intressant att läsa om allt det där vardagliga som händer i mitt liv. Det är tveksamt, men kanske inte det viktigaste. Det är det där med att skriva av sig som lockar och det gör sig inte på en matblogg (även om jag ibland inte kan låta bli utan slänger in nåt omatigt inlägg).

Medan jag funderar vidare på det kan ni ändå få läsa lite om vad min vardag har bestått av de senaste 48 timmarna.

Den här helgen har jag myst en massa med barnen. Igår hejade vi på löparna i Göteborgsvarvet, lekte och hängde med E's klasskompis och hans familj (det här med att ha en kolonistuga i stan så att man spontant kan bjuda in människor man träffar på men knappt känner , det är bra grejer det.) och vräkte i oss obscena mängder godis.

Idag kom mina föräldrar och hjälpte till med att röja i koloniträdgården. Det behövdes verkligen! Stället höll på att begravas i ogräs men nu ser det riktigt fint ut. Något annat som är fint där borta är rabarbern. Jag skulle nog kunna baka fem pajer på det som finns i rabatten. Tyvärr hann jag inte baka en enda. Snart så.

O har varit uppe i Hälsingland i helgen för att gå på en 40-års fest (hm, känns lite konstigt. 40 liksom). Snart är han hemma igen. På tisdag åker jag till Köpenhamn med jobbet och på onsdag är vi bjudna på fest. Till helgen är det dags för vår 5:e bröllopsdag och det ska vi fira på något sätt men det har vi inte bestämt hur ännu. Fullt upp har vi som vanligt. Jag och O vardagspusslar mest hela tiden tycker jag. Gillar det och ogillar det samtidigt. Känner att det gärna få bli semester snart . För övrigt går det sådär med renoverandet.

2 kommentarer:

Fröken K sa...

Jag vill, jag vill, gör't, gör't!!!! Vad härligt att det känns så bra i nya lägenheten också! Jag förstår till fullo och tänker att det nog blir samma sak för oss. Den här veckan har ni fullt upp förstår jag, och det är även en hel del aktivitet på bygget den här veckan när det är lite ledigt men sen kommer en sådan där lång period när vi är ensamma på veckorna igen jag och grabbarna grus. Ni kan väl höra av er när ni hänger i kolonin efter skola/dagis så kanske vi kan sammanstråla någon dag. För, hallå, abstinens!

Josefine sa...

JA! Starta en blogg till. Det är ju skitkul med vardagsbloggar. De bästa jag vet.

Och... vi bjöd in er på lunch igår. Tänkte vi kunde sitta på gården och äta pastasallad & lammfärsbullar. Några timmar efter att Mikael skickat sms:et och han bara "men varför svarar hon inte?" kom jag på att du ju bytt nummer. Vi är så sega i huvudena. Typiskt!