söndag 26 augusti 2012

Lammfärsbiffar med fetaost


Jag gjorde väldigt goda lammfärsbiffar till middag härom dagen. Kryddningen blev perfekt, med citron, vitlök och persilja. Till biffarna gjorde jag en "man-tager-vad-man-haver-sallad" på tortellini, rucola, tomater och avocado. Det blev lite Grekland meets Italien över det hela. God och lättfixad vardagsmiddag hur som helt.

Lammfärsbiffar med fetaost
4 portioner

500 g lammfärs
1 stor pressand vitlöksklyfta
2 msk vatten
1 ägg
2 msk finhackad persilja
1/2 citron, finrivet skal
75 g fetaost
2 krm svartpeppar
olja och smör att steka i

Blanda lammfärsen med vitlök, vatten, ägg, persilja (jag använde färdighackad från frysdisken), citronskal, salt och peppar. Skär fetaosten i tärningar och blanda ner i smeten. Forma till sex biffar och stek i smör och olja i 3-4 minuter per sida. Servera förslags en tortellinisallad med citronvinägrett till, eller rostade rotfrukter och tzatziki.

Inga kommentarer: