tisdag 22 januari 2013

Allt blir gott med lite panko


I somras panerade jag halloumi med pankoströbröd och det blev så sagolikt gott. Den gången gjorde jag en somrig sallad med couscous och melon som passade bra till. Lite sötma är inte fel till den salta halloumiosten, men så här års passar det bättre med nykokta rödbetor istället. Lite matvete och rucola i salladen gjorde det hela till en alldeles förträfflig måltid.

Jag provade även att panera fetaost i panko den här gången. Det var minst lika gott som halloumi, men fetaosten höll inte ihop lika bra när den stektes. Kanske har med fabrikatet att göra.

Matvetesallad med rödbetor och pankopanerad halloumi
4 portioner

4 portioner kokt matvete
400 g rödbetor
1 stor näve rucolasallad
2 tomater
1/2 rödlök
2 paket halloumi, à 150 g
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
2-3 dl pankoströbröd
2 msk olja
salt och peppar

Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet och låt det svalna (tills det är ljummet). Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 30 minuter. Skala och klyfta dem när de har svalnat. Klyfta tomaterna och skiva rödlöken. Blanda samman matvetet med rucolasalladen och resten av grönsakerna.

Skiva halloumin i cm-tjocka skivor. Vänd dem först i vetemjöl, doppa dem därefter i uppvispat ägg och sist i pankoströbrödet. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek osten på medelvärme en minut eller två per sida. Krydda med peppar och ev lite salt.

Tyvärr hade jag bara telefonen till hands när maten skulle fotas. Ingen vidare bild, men den får duga.

Inga kommentarer: