onsdag 18 september 2013

Godaste godbitarna

De här små kakorna ser rätt oansenliga ut, men kan mycket väl vara det godaste jag någonsin bakat. Och det är ingen överdrift. Botten är som en smörig, kladdig och lagom söt kladdkaka och toppen är en seg och härlig kokostosca. Fullständigt beroendeframkallande! Önskar jag kunde ta åt mig äran för det här receptet, men så bra är jag inte (tro det eller ej!). Någon fantastisk person på Hemköp har gjort det. Ett geni om ni frågar mig.

Kokos- och chokladkaka
16 bitar

150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakao
2 ¼ dl vetemjöl
 
Kokostäcke:
50 g smör
1 dl socker
1 dl vispgrädde
¼ dl ljus sirap
175 g riven kokos
 
 
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt svalna. Vispa samman ägg och socker och blanda sedan ner mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och det smälta smöret. Häll smeten i en bakpappersklädd ugnsform ca 20x30 cm. Grädda i 12 minuter. 
 
Rör under tiden samman kokostäcket. Smält smör tillsammans med socker och grädde. Tillsätt sirap och kokos. Rör samman till en tjock smet. Häll ut över chokladkakan och grädda ytterligare ca 10 minuter tills gyllene.
 
Låt kakan svalna och skär i fyrkanter.

5 kommentarer:

Kim sa...

Toppen! Jag känner en som älskar kokos - han kommer avguda mig om jag bjuder på dessa! :)

Helena mitt i smeten sa...

Kim: Do it!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Jösses vilka godbitar:)

Anette sa...

Då ska jag testa dessa för jag har en som fullkomligt älskar kokos. Jag tycker dessutom att de ser väldigt goda ut.

Tommy Blomberg sa...

du är duktig du fantastiska och inspirerande recept