onsdag 8 oktober 2008

Potatissoppa med vitlök

Igår gjorde jag soppa igen till lunch. Potatissoppa måste vara det billigaste man kan laga! Det är gott men tyvärr inte så mättande. Jag serverade ostmacka och morotsbitar till, men blev ändå hungrig efter en timma. Nästa gång får det nog bli riktigt grovt bröd till!

Jag gjorde soppan slät, för att blidka min 4-åring. Det blev lite för mycket potatismoskänsla för mig, så för att dämpa det pressade jag i en vitlöksklyfta och det gjorde susen! Det blev verkligen gott och min son uppskattade maten också.

4 portioner

3-4 potatisar
1 gul lök
1-2 purjolökar
1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
½ dl grädde
salt och vitpeppar

Skala och skiva potatisen och löken. Skala och snitta purjolöken och skölj den med vatten. Strimla fint. Stek potatis, lök och purjolök i smör utan att det tar färg. Häll i buljongen och koka grönsakerna 20-25 minuter. För en soppa med bitar i, vispa lätt med en stålvisp. För en slät soppa, mixa med mixerstav till önskad konsistens. Tillsätt grädden. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar. Servera ostsmörgås och grönsaksstavar till.

1 kommentar:

CamillaB sa...

Mmmm, potatissoppa är mums! Jag brukar göra pannkakor till så blir det lite mer mättande! Ska testa att lägga till lite vitlök nästa gång. Kram