onsdag 1 oktober 2008

Smarrig fisk till middag


Det jag lagade till middag idag var onekligen gott, men det är svårt att misslyckas med vispgrädde i såsen... Jag använde rödspätta, en av mina favoritfiskar. Tydligen inte bara min favorit, alla i familjen gillade den här rätten.

Spätta med vitlökssås
4 portioner

600 g spättafilé
1 ask färskost med vitlök
1 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
1 vitlösklyfta
hackad dill efter smak
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg en sked färskost på varje filé och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda grädde, crème fraiche, pressad vitlök, dill, salt och peppar. Häll såsen över fisken. Sätt in formen i ugnen i 15-20 minuter. Servera med potatis och t ex ärtor eller broccoli.

Inga kommentarer: