söndag 16 november 2008

Fetaost är alltid gott!


Jag har lagat en rätt med inspiration från senaste numret av Matmagasinet. Jag är mycket förtjust i fetaost och därför gillade jag denna rätt väldigt mycket. Bra vardagsmat.

Kycklinggratäng med fetaost
4 portioner

4 kycklingfiléer
olja till stekning
2 dl crème fraiche
200 gram fetaost
pressad saft från en ½ citron
4-5 potatisar
1-2 morötter
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Skär filéerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olja i en het panna. Salta och peppra. Mosa fetaosten och blanda med crème fraichen. Smaksätt med citronsaft och lite salt och peppar
Skala och skär potatisen och morötterna i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och hacka vitlöken och strimla purjolöken. Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatis- och morotsbitarna gyllenbruna. Tillsätt purjolök och vitlök och stek ytterligare någon minut. Lägg potatisblandningen i botten på en eldfast form. Lägg kyckligen ovanpå, toppa med fetaröran. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en sallad.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Jag kan inte se fetaosten i ingredienslistan...hur mycket ska det vara? Låter smaskens!

Helena mitt i smeten sa...

Oj då! Det ska jag rätta till!