söndag 11 januari 2009

Billig fisksoppa


Den här soppan blev verkligen god! Receptet kommer från Tasteline men jag har ändrat lite i det efter vad jag tycker är gott. Vill du göra originalet hittar du det här. Återigen, har jag lagat till något som inte kostar många kronor. Men ingredienserna känns igen vid det här laget. Morötter, lök och potatis i långa banor. Bra när man är pank, men jag börjar redan längta till februari, då pengarna räcker till något annat än rotfrukter!

Mustig fisksoppa med sej
4 portioner

2 gula skivade lökar
2 msk olja
3 tomater
2 skivade morötter
4 potatisar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 lagerblad
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
400 gram sejfilé
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
saft från 1/2 citron
salt och peppar

Fräs löken genomskinlig i en hög gryta. Flå tomaterna, kärna ur dem och skär dem i tärningar, och blanda detta tillsammans med övriga tärnade rotfrukter. Tillsätt buljongen och koka upp. Låt soppan sjuda i 10-15 minuter, beroende på hur stora grönsaksbitarna är. Skär fisken i bitar. Lägg fiskköttet tillsammans med dill och persilja i soppan och sjud den i ca 5 - 8 minuter på svag värme tills fisken är färdig. Smaka av soppan med citronsaft och salt, servera den rykande het.

3 kommentarer:

ksenia sa...

lagar denna soppan nu... Har dock ändrat lite. Väntar med spänning nu på resultatet...

ksenia sa...

Ok. Så hä'r gjorde jag. Allt enligt din recept med undantaget för fisken. Jag tog torsk istället. Och därefter hällde jag i lite skalade räkor också. Och tyvärr hade jag varken gräslök eller dill... Men men. Gott blev det iaf. Tack =)

Helena sa...

Kul att du har testat soppan och att den blev god!!!