måndag 12 januari 2009

Goda linsbiffar


Jag är inte vegetarian, men vill gärna lära mig laga mer grön mat. På den här sidan, har jag hittat många recept som jag vill prova. Bland annat dessa linsbiffar. De ärr riktigt goda. Inget man slänger ihop en stressig dag efter jobbet, för det är ganska pyssligt att laga till, men en söndagskväll passar de perfekt. Nästa gång går det nog fortare i och för sig. Såhär gjorde jag:

Linsbiffar
4-5 portioner

2 dl röda linser
2 rivna morötter
1 finhackad gul lök
1 dl rostade solroskärnor (måste inte vara rostade)
2 dl havregryn
100 gram fetaost
4 soltorkade tomater
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
olja till stekning

Koka linserna till de blir mjuka, det gör inget om de blir överkokta. Blanda linserna med morötter, lök och solrosfrön. Skär fetaosten i tärningar och skär de soltorkade tomaterna i små bitar. Blanda linsröran med osten och tomaterna. Tillsätt havregrynen, lite i taget, tills det blir en lagom kladdig konsistens. Krydda med salt och chilipulver. Gör små biffar och stek dem i olja på medelstark värme, några minuter på varje sida.

Jag serverade couscous och yoghurtsås till biffarna. Såsen gjorde jag på 2 dl medelhavyoghurt, 1 tsk flytande honung, 1 pressad vitlöksklyfta och lite salt och peppar. Mums! En krispig, grön sallad skulle också passa bra.

1 kommentar:

Joakim sa...

http://hygienkonsult.blogspot.com/2009/01/e-nummer_19.html

Den viktiga E-nummer debatten fortsätter…

Välkommen!