söndag 12 april 2009

Påskgodis


Jag gjorde faktiskt en omgång påskgodis, men jag är lite sen med inlägget. Jag lät det stora landet i väst, inspirera mig och då blev det sötsliskigt så det räcker och blir över. När det kommer till godsaker tycker jag att amerikaner är väldigt duktiga! Jag är väldigt svag för chocolate chip cockies, cupcakes och fluffiga pannkakor, för att ta några exempel. Den här typen av godis är tydligen väldigt vanligt i USA, men det var första gången jag provade. Det var enkelt att göra och gott för den som gillar sega och krispiga saker. Det gör jag! Det verkar finnas många olika recept, men såhär gjorde jag:

Rice krispie treats
ca 40 st

280g marshmallows
1 liter rice krispies
75g smör
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret i en rymlig, vid och tjockbottnad kastrull. Rör ner marshmallows och låt smälta på medelvärme under omrörning. Lyft kastrullen från värmen och rör ner rice krispies och vaniljsocker. Täck en liten långpanna med bakplåtspapper och häll i massan. Fukta händerna med lite vatten och tryck ut massan till en 2-3 cm tjock kaka. Låt kallna. Skär i rutor.

2 kommentarer:

Malin sa...

Åh det här såg ju jättegott ut! Liksom mycket annat du bloggat om :) Som den chokladfantast jag är skulle jag gärna testa att doppa dem i vit choklad - mums!

/Malin - http://getiton.blogg.se

Cecilia sa...

Det här var en kul idé, ger nostalgi från min tid i USA :) Tack för tipset!