söndag 15 november 2009

Vegetarisk söndagsmiddag

Igår blev det vegetariskt till middag. I vår familj är vi väldigt förtjusta i kikärter och därför var jag tvungen att prova det här receptet på kikärtsbiffar med fetaost. De blev riktigt lyckade och med hemmagjord tzatziki och bulgur blev det en riktigt smakrik och mättande måltid. Det är fantastiskt vilken bra mat man kan laga som är nästan gratis! En burk kikärter kostar inte många kronor. Å andra sidan är det lite pyssel med sådana här biffar och det blir en hel del disk. Skulle vi äta mer mat i den här prisklassen skulle vi nog kunna spara ihop till en härlig semesterresa. En tilltalande tanke måste jag säga...

Vegobiffar med fetaost och oliver

4 portioner

2 burkar kikärter, à 400 g
1 ägg
½-1 dl havregryn eller ströbröd
1 rödlök, finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar
100 g fetaost, smulad
1 dl svarta oliver, utan kärnor, grovhackade
1 ½ msk smör
1 msk olja

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med ägg, ströbröd eller havregryn, lök och kryddor i en matberedare till en massa. Är massan lite lös, är det bara att blanda i lite extra ströbröd eller havregryn. Blanda ner fetaosten och oliverna. Forma till åtta biffar och stek i smör och olja 4-5 minuter på var sida. Servera tzatziki, bulgur och skivade tomater till.

Inga kommentarer: