måndag 7 juni 2010

Drömlik rabarberpaj


Man kan aldrig få för många recept på rabarberpaj, så här kommer ett som jag provade igår. Den här pajen var underbart god med den söta vita chokladen och knastret från hackad mandel. Med en skopa vaniljglass till smakade efterrätten som en dröm. Som vanligt kommer receptet från Allt om mat.

Rabarberpaj med vit choklad och mandel
6 portioner

500 g rabarber
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
100 g vit choklad
1/2 dl sötmandel
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform. Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 minuter, tills täcket har fått fin färg. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.

3 kommentarer:

Så som livet är sa...

Jag som egentligen behöver tänka på vad jag stoppar i mig... Men tror jag struntar i det. Åker hem till föräldrarna. Plockar rabarber och gör denna pajen. Gud, verkar helt galet god. Tack.

Helena mitt i smeten sa...

Bra idé! Det tycker jag absolut att du ska göra!

charlotta sa...

vit choklad och rabarber, varför har jag inte tänkt på det innan?! det kan ju liksom inte gå fel!