tisdag 8 juni 2010

Underbart doftande kyckling



Idag hittade jag ett väldigt bra kycklingrecept när jag googlade för inspiration innan middagen. Jag tycker balsamvinäger är fantastiskt gott till kyckling och nektariner är en av mina favoritfrukter, så jag blev genast sugen att prova det. Osannolikt nog hade jag det mesta av vad som behövdes hemma. Jag förenklade receptet och gjorde en lite mer vardaglig tolkning av Allt om mats recept. Det doftade helt underbart i lägenheten, när kycklingen tillagades i ugnen och det smakade gott också. Dessutom passar det dem som inte tål mjölk. Här kommer receptet:


Kycklingfilé med balsamvinäger och nektariner

4 portioner

500 g kycklingfilé
1-2 persikor eller nektariner
1 rödlök
1 gul eller röd paprika
1 msk torkad rosmarin
3 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
flingsalt
nymald peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna i grova bitar. Skär nektarinen i 6 klyftor. Ansa rödlöken och dela den i klyftor. Ansa och skär paprikan i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg kycklingbitarna, nektarinen, paprikan och löken ugnsfast form. Krydda med salt, peppar och torkad rosmarin. Ringla över olja och balsamvinäger. Baka i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter, kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är genomstekt. Ös kycklingen någon gång under stektiden.

6 kommentarer:

Vero sa...

Samma känsla när man kommer in på din blogg - HUNGER!

:o)

Helena mitt i smeten sa...

Tack! Då har jag lyckats!

Daniella - BakeCake sa...

oj så gott det ser ut! Jätte fin bild!

Jag har just nu en tävlingsmånad på BakeCake med massor av fina priser i potten, så klicka jätte gärna in och läs mer, första tävlingen startar på söndag! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake

Unknown sa...

Wow, vilken fin sida du har! Jag blir väldigt inspirerad! Hade ingen aning om att du hade en blogg då hade jag tittat in tidigare. Massor med recept här som jag kommer testa.

Hälsningar, Dorro

tina sa...

Vilken inbjudande tallrik, och vilken fin blogg. Rabarberpajen går nog inte av för hackor den heller. Gott!

Helena mitt i smeten sa...

Tack snälla ni för de fina kommentarerna!