fredag 6 augusti 2010

Det är så gott med pannkakor!

Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Det blir lätt sådär på sommaren. Vi har haft besök från Stockholm och själva har vi besökt Helsingborg några dagar. Innan dess har vi varit vid havet en massa, besökt Liseberg, shoppat loss på IKEA och lite annat. Det har helt enkelt inte varit mycket tid över till att blogga. Nu har jag massor med foton att gå igenom och tänkte visa några av dem här när jag är klar.

Idag har vi varit på vårdcentralen för H är sjuk igen. Himla trist, men det regnar bara ändå så det gör inte så mycket om vi får sitta inne och glo. För att lätta upp tillvaron lite, gjorde jag amerikanska pannkakor till mellanmål idag. Alltid lika uppskattat. Inte bara av barnen, jag och O är också barnsligt förtjusta i pannkakor och vi äter det ofta! Vanliga svenska tunna, amerikanska tjocka, crêpes med nutella, eller varför inte tjockpannkaka i ugnen med äpplen (O gjorde underbart goda för ett tag sedan och det kommer ett inlägg om det så småningom). Vi älskar pannkakor i alla dess former.


Receptet som jag använde idag går att hitta här (minus blåbär). Jag serverade hemmagjord sylt till vilket fick mig att känna mig riktigt helhylle. Men det är inte direkt hjärnkirurgi att koka sylt nu för tiden. Jag blandade hallon med lite vinbär och smultron och kokade det med syltsocker. Superenkelt och supergott och väl värt mödan.

1 kommentar:

Erika - Bakglädje sa...

Håller med, pannkakor är så gott. Det är ett tag sen vi åt det här hemma, men nu blev jag jättesugen.