söndag 26 september 2010

Äppelrecept # 2: Bittes äppelpaj


I lördags hade vi några vänner över på middag. Då gjorde jag Bittes äppelpaj, ett recept som kommer från tidningen Buffé från ICA. Jag har gjort den förr och visste att den var ett säkert kort. Det knapriga täcket är underbart knäckigt och gott. Den kräsne kanske tycker det är lite för sött, men inte jag. Det kan aldrig bli för sött!

Jag vill också slå ett slag för vaniljglassen från Tofuline. Man behöver inte vara laktosintolerant, mjölkproteinallergisk eller vegan för att uppskatta den. Det är en riktigt god glass!

Bittes äppelpaj
6 portioner

6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över. Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass.

2 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Fick lite äpplen av mina föräldrar i helgen, kanske ska se till att baka en äppelpaj. Din ser väldigt god ut.

Cupcakesfluffan sa...

äpplekaka som är så gott :-) , skall nog ta och göra en i veckan, blev himla sugen på det nu